Adisyon Ne Demek? Adisyon Nedir?

  • Blog
  • Adisyon Ne Demek? Adisyon Nedir?
Adisyon Ne Demek? Adisyon Nedir?

Lokanta, kafe gibi yerlerde sık sık duyduğumuz adisyon, aslında nedir? Yasal bir gerekliliğe dayanan bu terim, belirli işletmelerin günlük işleyişindeki zorunlu bir unsurdur. Hizmet işletmelerinde sunulur ve sunulan hizmet veya emtianın miktarını ve türünü göstermek için oluşturulur. Geleneksel yöntemler dışında, modern yöntemlerle de oluşturulmaktadır. Özellikle yeni nesil bulut tabanlı adisyon yazılımları, işletme yönetimini dijitalleştirerek kolaylaştıran bir hale getiriyor.

Adisyon Ne Demek? Neden Tutulur?

213 numaralı Türk Vergi Usul Kanunu uyarınca işletme hesabı veya bilanço esasına göre defter tutmakta olan restoran, lokanta, kafe, pastane, meyhane, gazino, pavyon, bar, gece kulübü ve diskotekler adisyon kullanmakla mükelleftir.

Sözlük Anlamı

'(lokanta, gazino, otel gibi yerlerde) hesap pusulası ya da hesap'

Modern Adisyon Yazılımları

Adisyon, yasal zorunluluğun yanı sıra işletme yönetimini de kolaylaştıran bir araç olarak günümüzde neredeyse tüm yeme içme mekanları tarafından kullanılıyor. Sektördeki hizmetleri 3 başlık altında toplamak mümkün. Kiosk tabanlı eski usul yazılımlar, özel cihazları zorunlu kılması nedeniyle yüksek fiyata sahipler. Aynı zamanda kullanılabilirlik ve özellik anlamında da modern alternatiflerine göre dezavantajları bulunabiliyor. İkinci yöntemde cihaz sınırlaması bulunmuyor ama sabit yazılım lisansı satın alınıyor. Burada mekandaki cihazlardan birisi sunucu görevi görüyor. Sunucuda yaşanabilecek sorunlar, yüksek yazılım maliyeti ve uzaktan yönetilememe gibi unsurlar bu yazılımların eksi yönünü oluşturmakta. Üçüncü ve modern yöntem ise bulut tabanlı adisyon servisleri. İnternete bağlanabilen tüm cihazlardan kullanılabilmesi, uzaktan yönetim özellikleri, kolay kullanımı, bakım ve yenileme gerektirmemesi bu türün önemli artıları arasında yer almaktadır. Ücretsiz veya düşük maliyetler ile bu servislere sahip olabilmek mümkün.

Geleneksel adisyona yeni bir bakış açısı. Üstelik ücretsiz.

Bulut tabanlı adisyon yazılımları/hizmetleri modern yapıları sayesinde kullanım kolaylığı sağlıyor. Uzaktan yönetim, stok takibi, analiz ve gelişmiş raporlama gibi artıları da dikkat çekiyor.

Ücretsiz olarak kullanılabileceğini adisyon çözümleri arasında Bon: Kolay Mekan Yönetimi yer alıyor.

Bon: Kolay Mekan Yönetimi

BON, bulut tabanlı, minimal ve işlevsel bir mekan yönetim servisidir. BON’un minimal tasarımı ve kolay kullanımı sayesinde, sipariş almak ve mekanların durumunu yönetmek hiç bu kadar kolay olmamıştı. Cihaz ve altyapı yatırımlarında sınırları kaldırır, taahhütsüzdür. Bulut teknolojisinin gücü sayesinde istediğiniz tüm cihazlardan BON’u kullanabilir, lisans ve bakım sorunlarından kurtulursunuz. Herkesin her yerden her cihazda kolayca kullanabilmesi için tasarlanan BON’un minimal tasarımı ve eğitim gerektirmeyen yapısı ile teknoloji hayatınızı kolaylaştırır, işinizi büyütmenize yardımcı olur. Ücretsiz online menü ile sadece birkaç tık ile menünüzü dijital dünyaya kazandırın.

BON'a ücretsiz üye olmak için buraya tıklayın.

Tags: