En ucuz ve iyi adisyon yazıcısı nasıl seçilir?

  • Blog
  • En ucuz ve iyi adisyon yazıcısı nasıl seçilir?
En ucuz ve iyi adisyon yazıcısı nasıl seçilir?

Adisyon yazıcı uygun fiyatlı ve kaliteli nasıl seçilir? Barkod adisyon yazıcılarında Zjiang, Argox, Sunix, Zebra, Xpinter ve daha pek çok markanın yazıcılarını karşılaştırarak size en uygun olanı seçmeniz için tüm detayları inceliyoruz. 


Adisyon yazdırmak için de kullanılan termal barkod yazıcıları, eski ve güvenilir bir teknolojiye sahip. Genellikle 80mm ve 50mm kağıtların kullanıldığı cihazılarda yazarkasa POS cihazları 58mm termal kağıt kullanıyor. Adisyon ve market fişleri ise genellikle 80mm boyutunda oluyor, ancak son dönemlerde çevreye olan etkisini azaltmak için pek çok işletme adisyon fişinde de 58mm yazıcılar tercih etmeye başladı. Peki adisyon yazıcısı seçerken dikkat edilmesi gereken tüm faktörler neler? 

1- Nerede kullanılacak? Hangi cihaza bağlanacak? 

Cihazları teknik olarak incelemeden önce kullanım alanını belirlemekte fayda var. Sipariş oluşturulduğunda otomatik olarak mutfak yazıcısı üzerinden yazdırmak istiyorsanız farklı, müşteriye adisyon fişi götürmek için telefondan kablosuz fiş yazdırmak için farklı türde yazıcılar seçmeniz gerekebilir. 


-Adisyon yazıcısı 

İlk olarak müşterinize hesap götürürken yazdıracağınız adisyon fişini ele alalım. Kasa veya kiosk’a doğrudan USB ile bağlı bir yazıcı temelde işinizi görecektir. Eğer bluetooth veya IP destekli bir yazıcı seçerseniz garsonlarınız telefonları üzerinden de doğrudan fiş yazdırabilir.   


-Mutfak yazıcısı 

Gelen siparişin ilgili mutfak yazıcısından otomatik olarak yazdırılmasını istiyorsanız sizin için en uygun çözüm internete bağlanabilen IP destekli yazıcılar olacaktır. Eğer Ethernet destekli bir yazıcı almazsanız, mutfağa da bir bilgisayar koymak zorunda kalacak ve masraflarınızı artırmış olacaksınız. 


Mutfak yazıcısı kullanmak istemiyorsanız, BON Adisyon gibi Mutfak Ekranı olan bir program kullanarak, mutfağınıza bir tablet yerleştirmek olacaktır. Bu sayede bir yazıcı parasına mutfağınıza tablet alarak kağıt sorunundan kurtulmuş olursunuz. 


2- Ethernet destekli olmalı mı? 

Yukarıda da belirttiğimiz gibi mutfak yazıcılarında ethernet desteği oldukça önemli. kasada genellikle bilgisayar olacağı için kasa yazıcısında ethernet desteği olmasının pek bir önemi bulunmuyor. 


3- Otomatik kağıt kesme 

Çok sayıda sipariş alan bir mekana sahipseniz, adisyon fişlerinin otomatik olarak kesilmesini isteyebilirsiniz. Bu özellik ne yazık ki giriş seviyesi pek çok üründe bulunmuyor ve özel araştırma yapmanızı gerektiriyor. 

En çok satan adisyon barkod yazıcıları

1- Zjiang Zj 5890K 58mm USB

En uygun fiyatlı ürünlerden olan Zjiang Zj 5890K, 2007 yılında Çin’de kurulan Zjiang şirketinin giriş seviyesi bir ürünü. 58mm kağıt baskısı yapabilen ürün, 70mm/s yazdırma hızına sahip. Windows ve Linux ile uyumlu çalışabiliyor ve sessiz çalışma özelliğine sahip. Kafa ömrü ise 50 km. Kalite beklentisi olmayanların tercihi olabilir. 


2- Xprınter XP-Q900 Thermal Seri + USB + Ethernet 300 mm/sn 203 DPI

Çok daha bilindik bir marka olan Xprinter’ın XP-Q900 ürünü 80mm kağıt desteğine ve üstün özelliklere sahip. USB’ye ek olarak, ethernet ve RS232 Emülasyon PPLA desteğine de sahip. Ayrıca 260-300mm/sn arasında baskı hızlarına ulaşabiliyor. Windows ve Linux uyumlu olan yazıcının tek handikapı ise yüksek fiyatı. 


3- Goojprt JP-80H 80MM

Biraz daha uygun fiyata ethernet destekli bir yazıcı arıyorsanız Goojprt JP-80H’ı inceleyebilirsiniz. 80mm kağıt desteğine sahip cihaz, yüksekliği 13 cm, genişliği 14 cm ve derinliği 18 cm olması sayesinde nispeten küçük alanlarda da kullanılabilir. Kafa ömrü ise 100 km. Kağıt bitmesi halinde özel sensörü yanar. Üründe 2 tane blackmark siyah nokta sensörü bulunur.


4- Argox 203DPI OS-214EX 

Profesyonel seviyedeki yazıcılar arasında nispeten uygun fiyatlı sayabileceğimiz ürünlerden birisi de Argox 203DPI OS-214EX. USB, Ehternet ve doğrudan RS 232 bağlantısı bulunan cihaz. Eski tip kasalara da bağlanabiliyor. Windows, Linux ve MacOS desteği bulunan yazıcı, uyumluluk açısından en iyilerden birisi. 


5- EPSON TM-T20X

Otomatik kesici özelliğine sahip EPSON TM-T20X piyasadaki gelişmiş yazıcılar arasında en çok öne çıkanlardan. Ethernet desteğine sahip TM-T20X, saniyede 200mm baskı hızına sahip. Ayrıca Rulo kağıdı kapağı açık sensörü, Kağıt Sonu Sensörü ile birlikte geliyor.